Sokken speciaal voor hardlopen: Falke Run

Ik ben een fanatiek sporter. Ik doe geregeld aan hardlopen en zo nu en dan speel ik zaal voetbal met collega’s van werk. Enfin, waar dit artikel over gaat, sokken. Afgelopen jaar is het meerdere malen voorgekomen dat mijn sokken gescheurd zijn tijdens sportieve activiteiten. Mijn vrouw koopt mijn sokken in hier in de stad bij een grote keten. Maar die sokken heb er dus al een paar versleten in slechts maanden tijd. Dat wordt me wel wat te gortig.

Dus ging ik op onderzoek op het internet naar echt kwalitatieve sokken. Sokken speciaal voor sport misschien, misschien ligt het er wel aan dat ik ze intensief gebruik, net zoals dat je speciale auto banden hebt voor de racesport, heb je misschien ook wel speciale sokken nodig voor sport.

Ik deed dus wat research online en al snel zag ik aanbevelingen op hardloop blogs omtrent Falke Run. Dit is dus een sok speciaal gemaakt voor mensen die hardlopen of alle sporten waarbij rennen komt kijken. Dat klinkt al goed. Ik ging kijken waar ik deze sokken goedkoop zou kunnen bemachtigen. Beste naar voren kwam de webwinkel met de naam hemdvoorhem. Zij hebben ook precies de Falke Run sokken in de kleuren die ik wel zie zitten zoals donker blauw. Ik heb dus een stuk of 6 paar toegevoegd aan mijn winkelmandje in die kleur.

Enfin, de sokken waren binnen een dag binnen net op tijd voor een zaal voetbal sessie met de boys. Mijn bevindingen tot nu toe is dat de sokken zeer fijn aanvoelen. Ze stonken ook beduidend minder na de sport, dan mijn vorige sokken dus op dat vlak ook een aangename verbetering voor mijzelf en mijn omgeving hahaha. Mijn vrouw merkte het ook op tijdens het doen van de was dat veel minder stinkt. Ik kan nog niets zeggen over hoe duurzaam de sokken zijn dat zal ik bewaren voor een toekomstige blogpost.